NewsPETITION FOR PERMANENT RESIDENCE OF JOSE MARIA SISON (In...

PETITION FOR PERMANENT RESIDENCE OF JOSE MARIA SISON (In Dutch)

-

International Committee  DEFEND
International Committee to DEFEND Filipino Progressives in Europe

Wij, de ondergetekenden, verzoeken bij deze de Nederlandse regering, in het bijzonder de minister-president en de minister van justitie, een permanente verblijfsvergunning toe te kennen aan prof. Jose Maria Sison.


Om de volgende redenen is het niet meer dan rechtvaardig hem deze verblijfsvergunning te verlenen:

  1. Prof. Sison verblijft al sinds1987 legaal in Nederland, zonder dat er iets valt aan te merken op zijn gedrag.

  1. Hij is politiek vluchteling in de zin van artikel 1A van de Conventie van Genève. Hij is als zodanig erkend door de Raad van State in 1992 en opnieuw in 1995, door de Nederlandse regering in 1996 en door de Rechtseenheidskamer in 1997.

  1. Door het Europese Hof van Justitie is op 30 september 2009 vastgesteld dat hij niet onder verdenking heeft gestaan en niet vervolgd noch veroordeeld is voor enige terroristische activiteit en dat de hierboven genoemde uitspraken van Nederlandse rechtscolleges niet gebruikt kunnen worden om hem daarvan alsnog te beschuldigen.

  1. Gezien het gestelde onder 3. moet het Nederlandse ministerie van justitie een permanente verblijfsvergunning aan prof. Sison verlenen, gegeven het feit dat het ministerie op 14 mei 2009 zelf heeft erkend dat prof. Sison voldoet aan de criteria voor de amnestie/pardonregeling.

  1. Gelet op de richtlijn van de Raad van de Europese Unie van april 2004 dient aan prof. Sison een permanente verblijfsvergunning te worden verleend omdat a) hij geen gevaar vormt voor de veiligheid van een lidstaat van de EU; b) hij niet veroordeeld is voor misdaden en c) hij geen gevaar vormt voor de gemeenschap in één van de lidstaten.

Vanwege zijn politieke overtuiging en opvattingen is prof. Sison meer dan 20 jaar het mikpunt geweest van valse beschuldigingen, onterechte vervolging en inhumane behandeling.

Het is een kwestie van rechtvaardigheid hem toe te staan een normaal leven te leiden en gebruik te maken van zijn fundamentele mensenrechten en vrijheden.

Hij dient toestemming te krijgen zijn beroep van docent politieke wetenschappen uit te oefenen en zich optimaal in te zetten als belangrijkste politiek adviseur van het Nationaal Democratisch Front van de Filippijnen in de vredesonderhandelingen met de regering van de Republiek van de Filippijnen.

Ondertekend door:

Naam Organisatie/Instelling Adres E-mail

__________________________________________________________________________

Email: [email protected] Website: www.defendsison.be Telephone: 00-31-30-8895306

Fax: 00-31-847589930 Address: Amsterdamsestraatweg 50, 3513 AG Utrecht, The NetherlandsLatest news

Resolution of the Second Congress of the Communist Party of the Philippines, November 7, 2016

Ka Joma is a Marxist-Leninist-Maoist extraordinaire and indefatigable revolutionary fighter

JUST IN | Mga larawan sa huling pamamaalam Kay CPP-NPA founder Jose Maria ‘Joma’ Sison

Natapos na ang seremonya sa huling pamamaalam kay Joma Sison pasado alas dose ng tanghali, December 27

Pamilya at mga kaibigan nagbigay-pugay sa huling paalam kay CPP Founder Joma Sison | TFC News

EXCLUSIVE: Na-cremate na ang labi ni Communist Party of the Philippines Founder Jose Maria "Joma" Sison. Bago ito, binigyan siya ng pagkilala ng mga mahal sa buhay at mahal sa buhay. Nagpapatrol, Jofelle Tesorio. #TFCNews

Ka Joma: A hero of the Filipino people is cremated in an emotion-filled but revolutionary farewell ceremony

The two-hour farewell ceremony held at the auditorium of the Crematorium Daelwijck in this city which began at 1030am (CET) was packed with family members, comrades, representatives of political parties and organizations, progressive alliances and groups, his former staff members, friends and admirers, and was filled with songs and poetry.

LIVE: ‘Tanglaw at gabay, hanggang tagumpay’

Progressive groups and individuals gather at the University of the Philippines Diliman, Quezon City to pay their respects to Prof. Jose Maria 'Joma' Sison, who recently passed last December 16, 2022

LIVE: ‘Tanglaw at gabay, hanggang tagumpay’

Progressive groups and individuals gather at the University of the Philippines Diliman, Quezon City to pay their respects to Prof. Jose Maria 'Joma' Sison, who recently passed last December 16, 2022.

Must read

Resolution of the Second Congress of the Communist Party of the Philippines, November 7, 2016

Ka Joma is a Marxist-Leninist-Maoist extraordinaire and indefatigable revolutionary fighter

JUST IN | Mga larawan sa huling pamamaalam Kay CPP-NPA founder Jose Maria ‘Joma’ Sison

Natapos na ang seremonya sa huling pamamaalam kay Joma Sison pasado alas dose ng tanghali, December 27

You might also likeRELATED
Recommended to you